Pianist

Hoi allemaal!

Ik ben Jochem Scharenborg en ik mag Popkoor Backcorner sinds eind 2020 voorzien van pianobegeleiding. Ik kom oorspronkelijk uit Beltrum maar woon nu in Enschede. Annemarie, onze dirigent, ken ik al een heel stuk langer omdat ze mij pianolessen heeft gegeven tijdens mijn middelbareschooltijd. Via haar ben ik betrokken geraakt bij Backcorner. Na een aantal invalbeurten en heel wat Zoom-repetities gedurende de pandemie ben ik blijven plakken en mag ik mij inmiddels de vaste pianist noemen bij de gezellige repetities en uitvoeringen van het popkoor.

In 2018 ben ik in Enschede toetsen gaan studeren aan de popacademie op het ArtEZ Conservatorium. Zodoende ben ik in verschillende eigen werkbands beland zoals ‘Oh Whale’ en ‘Rixle Blue’, die overigens allebei op Spotify te vinden zijn (doe daarmee wat je wilt ?).

Verder geef ik in Enschede en Haaksbergen pianolessen, begeleid ik andere koren, speel ik als sessiemuzikant of invaller mee met uiteenlopende producties en ben ik met een aantal medestudenten betrokken bij het project ‘Grensfrequentie’, waarmee we middels een subsidieaanvraag een muzikale broedplaats in Enschede willen realiseren. Intussen volg ik ook een opleiding tot docent muziek zodat ik in de toekomst voor de klas mag staan.

Foto © Nina de Leeuw