Dirigent

Mijn naam is Annemarie Hilferink en ik dirigeer Popkoor Backcorner sinds september 2014 met heel veel plezier. Ik ben 1966 geboren in Groenlo, als jongste  telg in een muzikale familie. Op 7-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pianolessen van Margreet van Erp via de muziekschool van Winterswijk e.o. Nadat ik in 1984 mijn VWO-diploma (met muziek als examenvak) gehaald had aan de SG Marianum in Groenlo, ging ik naar het Twents Conservatorium in Enschede om hoofdvak piano te studeren bij Benno Pierweyer.

Al tijdens mijn studie begon ik met pianoles geven, koren begeleiden en dirigeren, en deze werkzaamheden hebben zich sindsdien steeds uitgebreid. Als zzp’er ben ik werkzaam als pianodocent, als koordirigent, als begeleider van een flink aantal koren en solisten in de regio en als freelance pianist/organist in diverse kerken. Ik ben o.a. dirigent geweest van het Eibergs Ouderenkoor, Kleinkoor Sentire,  Ladies’ Selection uit Ulft, gem. zangver. Excelsior uit Groenlo, het Meezingkoor uit Winterswijk en enkele kerkkoren, waaronder popkoor Joy4all uit Winterswijk-Meddo. Ik heb een klassieke achtergrond, maar in de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op lichte muziek en vocal leadership.

Momenteel dirigeer ik – naast Backcorner – vrouwenkoor Zang & Vriendschap uit Winterswijk-Woold en vocal group Akkoord uit Beltrum. Voor mijn koren arrangeer ik regelmatig muziek, wat ik ook erg leuk vind om te doen. Daarnaast geef ik pianolessen in o.a. Groenlo, Lichtenvoorde, Winterswijk en Aalten en het bijbehorende buitengebied, en ben ik als pianodocent verbonden aan het Segnocollectief in de gemeente Berkelland. Verder speel ik af en toe in kleine bezettingen met één of meer collega’s.

Ik woon in Groenlo, samen met mijn hond Noa, en ik heb een latrelatie met Richard. In mijn vrije tijd houd ik van (lange afstands-)wandelen, golfen, straattheater spelen, lezen, tekenen, spelletjes doen en met vrienden eten of een terrasje pakken.