Over Backcorner

Backcorner, dat Achterhoek betekent, begon in oktober 1991 in Warnsveld. Na enkele omzwervingen met repetitieruimtes in Zutphen, is het koor weer neergestreken in Warnsveld. Het ledenbestand schommelt tussen de vijftig en zestig enthousiaste mensen. Onder leiding van onze dirigente Annemarie Hilferink wordt er gerepeteerd op donderdagavond van 20.15 tot 22.15 uur in basisschool de Scheperstee, Landweer 2 in Warnsveld. Het koor heeft een breed repertoire waaronder Engels- en Nederlandstalige nummers. Ook a-capella nummers worden met veel enthousiasme ten gehore gebracht.

Eens uitproberen hoe het is om bij Backcorner te zingen? Kijk dan bij Lid worden.

 

De dirigent

Mijn naam is Annemarie Hilferink en ik dirigeer Popkoor Backcorner sinds september 2014. Ik ben in 1966 geboren in Groenlo, als jongste kind in een muzikale familie. Op 7-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pianolessen. Nadat ik in 1984 mijn VWO-diploma (met muziek als examenvak) gehaald had, ging ik naar het Twents Conservatorium. Daar studeerde ik in 1991 af als docerend musicus piano bij Benno Pierweyer. Ik heb een klassieke achtergrond, maar in de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op lichte muziek.

Al tijdens mijn studie begon ik met lesgeven, koren begeleiden en dirigeren, en deze werkzaamheden hebben zich sindsdien steeds uitgebreid. Zo ben ik, naast zelfstandig pianodocent, freelance begeleider van een flink aantal koren en solisten in de regio en freelance pianist/organist in diverse kerken. Ik ben o.a. dirigent geweest van het Eibergs Ouderenkoor, Kleinkoor Sentire, Ladies’ Selection uit Ulft, Excelsior uit Groenlo en enkele kerkkoren.

Momenteel dirigeer ik - naast Backcorner - vrouwenkoor Zang & Vriendschap uit Winterswijk-Woold, vocal group Akkoord uit Beltrum en popkoor Joy4all uit Winterswijk-Meddo. Voor mijn koren arrangeer ik ook regelmatig muziek. Daarnaast geef ik pianolessen in de Achterhoek inclusief het bijbehorende buitengebied en ben ik als pianodocent verbonden aan het Segnocollectief in de gemeente Berkelland. Verder speel ik af en toe kamermuziek en salonmuziek met één of meer collega’s.