14 oktober 2020

Niet ideaal maar .....beter iets dan niets.....
Onze repetities vinden vanwege de huidige Coronaregels via Zoom plaats.  Na  het gezamenlijk inzingen wordt per stemgroep gerepeteerd. Annemarie, de dirigent, begeleidt vanuit haar huis het koor. Een voordeel van het repeteren met Zoom is dat het instuderen van nieuwe liedjes sneller gaat. 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

1 sept 2020

Hoera, we gaan weer live zingen!

De laatste repetitie, op locatie in het Stedelijk, in vol ornaat, en toen ging Nederland in Coronalockdown. We waren helemaal klaar voor ons eigen samengestelde concert, Backcorner Back in Time op 28 maart. Voor de zomerstop hebben we helaas besloten hem helemaal af te lasten omdat het organiseren niet meer mogelijk bleek.

Ons voorgenomen concert is wel met elkaar aan het eind van het seizoen in stijl afgerond. Iedereen verscheen in zijn hippiekleding, zoals we graag op het podium hadden gestaan. Met een spannende quiz zongen we concertliedjes uit volle borst onder begeleiding van onze vaste dirigente en pianist. Van Fame naar Stil in mij, van Somebody to love naar Shackles met solo’s van de uitblinkers en durfallen.

Backcorner laat zich gelukkig niet snel uit het veld slaan. En dus hebben we de afgelopen maanden gezongen via Zoom en in de buitenlucht in een ruime tuin van een van de leden. In het nieuwe seizoen gaan we weer live van start. Tijdelijk op een andere locatie zodat we onderling voldoende ruimte hebben.

In 2021 vieren we ons 30 jarig bestaan! Natuurlijk denken we na hoe hier invulling aan te geven. Met extra bassen en tenoren zal de start extra feestelijk zijn.

Dus mannen, houd je van zingen of wil je dit een keer uitproberen, kom naar de open repetitieavond op donderdag 10 september om 20.15 in het DWK gebouw. Dit is jouw kans!! Meer info op www.backcornerzutphen.nl of mail naar backcornerzutphen@gmail.com

 

 

Op 7 aug is het bedrag van alle vooraf betaalde kaartjes geretourneerd. Heb je nog vragen hierover dan kan je mailen naar backcornerzutphen@gmail.com.

 

Het affiche van het geannuleerde concert:

 

ALGEMENE INFORMATIE over ons mooie koor

Backcorner staat voor gezelligheid en kwaliteit. Wij zijn een gemengd popkoor met ruim 50 leden afkomstig uit Zutphen, Warnsveld en omgeving. Backcorner, dat Achterhoek betekent, is opgericht in oktober 1991 in Warnsveld. Sindsdien treden we regelmatig op. Je kan ons elk seizoen wel ergens in de buurt tegenkomen en horen zingen.

Elke donderdagavond repeteren wij van 20.15 tot 22.15 onder enthousiaste leiding van onze dirigent in de Scheperstee in Warnsveld. We zingen met pianobegeleiding en vooral Engels- en soms Nederlandstalige popliedjes. Het koor zingt meerstemmig: sopraan, mezzo-sopraan, alt, tenor en bas. 

Altijd al bij een enthousiast koor willen zingen? Je bent welkom om mee te zingen. Zie voor meer informatie de pagina lid worden?